Safe to Play utbildar personer i säkerhet och som dessutom ansvarar för säkerheten på lekplatser och rekreationsområden. Utvecklingen har tagit hänsyn till de verkliga behov hos personer som arbetar inom detta område medan standarder är ett område som ingår. Safe to Play-utbildningar är holistiska till sin natur, hög kvalitet på material och tekniskt korrekta i sitt innehåll.

Safe to Play trainings

Utbildningarnas källmaterial är utvecklat av ISO 17024 ackrediterad S2P-certifiering och följer de internationella ramverken (TR 17207 och ISO 24665) för inspektörers kompetens.

Ett växande antal S2P-utbildningspartners använder flera språk och erbjuder lokaliserade utbildningar både online och på olika platser runt om i världen. Utbildningskalendern visar var och när den som passar dig bäst är.

Safe to Play-utbildningar uppfyller kraven för S2P-certifiering och vanligtvis genomförs skriftliga prov i samband med utbildningar.

Utbildningarna täcker allt som finns att veta om säkerhet inom olika yrken såsom underhåll, layoutdesign, områdes styrning, projektledning och inspektörer som utför riskbedömning baserade på årliga säkerhetsbesiktningar.

 1. Drift och underhålls utbildning: Installation av redskap, underhåll av ytor och genomförande av driftinspektioner
 2. Utbildning för layoutdesigner: Förutom att 1. designa layouter, leda installationsteam och genomföra inspektioner under installationen.
 3. Ledarutbildning: Förutom att 1. leda personal, samt hantera säkerhet och risker.
 4. Projektledarutbildning: Förutom 1. 2. och 3. leda byggprojekt, samt sälja och köpa redskap.
 5. Utbildning för besiktningsmän: Förutom att 1. 2. 3. och 4. genomföra årliga säkerhets- och installationsbesiktningar med hjälp av riskbedömning.

Obs: Aktivera engelska undertexter från YouTube-inställningarna (under kugghjulsikonen längst ner till höger).

Sex goda skäl för att gå med i Safe to Play-utbildningen

1 Utbildningen är lätt att ta till sig.
Utbildningarna närmar sig säkerhet ur holistiska och riskbedömnings perspektiv; standarderna ingår naturligtvis, men övergripande förståelse för säkerhet betonas. Eleverna lär sig logik bakom säkerhetskrav. Huvudfokus ligger inte på inlärning och tolkning av standarder!

2 Fem olika nivåer.
Det är naturligt att varje yrke har olika behov. Därför har Safe to Play-utbildningar fem olika alternativ att välja på. Från endags utbildningar för underhåll hela vägen till sju dagars utbildningar för besiktningsmän.

3 Utöka din kompetens senare.
Det är vanligt att våra behov förändras över tid. Vid behov av mer omfattande utbildning tillåter Safe to Play utbildningssystem enkel utökning. Till exempel, om layoutdesigner med en tre dagars utbildning vill utöka till projektledning, krävs bara en extra dags utbildning!

4 Omfattande och högkvalitativ.
Utbildningssystemets filosofi är att göra utbildningsmaterial av så hög kvalitet som möjligt. Förutom bilder som visar praktiska exempel, används även tydliga diagram och visualiseringar för att göra utbildningen roligare.

5 Valfri S2P-certifiering.
Även om Safe to Play-utbildningarna är oberoende av S2P-certifiering, går en stor majoritet av studenterna med i S2P-certifieringsprogrammet som är ett opartiskt och lagligt sätt att bevisa personers kompetens. För arbetsgivaren är intyget eller certifikatet ett sätt att bekräfta att studenten ägnat full uppmärksamhet åt utbildningen.

6 Exklusiva uppdaterings webinarer.
S2P-certifieringspartnern tillhandahåller även online-webinars exklusivt för S2P-certifierade. Dessa är ett enkelt sätt att upprätthålla kompetensen då kraven ändras övertid och nya verktyg görs tillgängliga.

Uppbyggnad av utbildningar

Full Safe to Play-utbildning inkluderar självstudier och sju hela kursdagar. Olika utbildningsnivåer inkluderar 1, 3, 4 eller alla 7 av dem. Varje dag har sitt eget unika tema:

 • Dag 1: Underhåll
 • Dag 2: Standarder
 • Dag 3: Layoutdesign
 • Dag 4: Management
 • Dag 5: Teori om riskbedömning
 • Dag 6: Praktisk riskbedömning
 • Dag 7: Göra inspektioner
Welcome to safe to Play trainings!

I god tid innan utbildningen börjar får varje elev Safe to Play Encyclopedia och arbetsböcker. Dessa hjälper eleverna att börja utbilda sig flera veckor innan utbildningen börjar. Tack vare detta, när utbildningen börjar, blir eleverna inte så lätt överväldigade av all ny kunskap. Vi garanterar att i Safe to Play-utbildningarna kommer alla att lära sig mer!

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7
Drift och underhållsutbildning1
Chefsutbildning124
Utbildning för layoutdesigner123
Projektledarutbildning1234
Utbildning för besiktningsmän1234567