Kaikkien S2P sertifiointitasojen voimassaoloaika on 5 vuotta viimeisen kokeen suorittamisesta. Uudelleensertifiointikokeen läpäisy jatkaa voimassaoloa 5 vuodella.

Online kokeen suoritusmaksu on 20€ + alv, mutta Design, Manage, Project, Inspect* ja Inspect** tasoille ensimmäinen uusintakoe on maksuton.

Uudelleensertifiointikokeen voi suorittaa aikaisintaan 12 kuukautta ennen päättymisajankohtaa. Tällöin sertifikaatin alkuperäiseen voimassaoloon lisätään 5 vuotta.

Mikäli sertifioitu ei suorita uudelleensertifiointikoetta määräaikaan mennessä, hänen sertifiointinsa tiedot katoavat sertifioitujen listasta.

  • Vuoden sisällä sertifioinnin päättymisestä, sertifioinnin voi aktivoida yksinkertaisesti suorittamalla uudelleensertifiointikokeen.
  • Sertifioinnin jatkaminen yli vuoden kestäneen katkon jälkeen vaatii kaikkien sertifiointikokeiden uudelleen suorittamista.

Huomaa. Uudelleensertifiointikokeeseen osallistumatta jättäminen ei ole sama kuin sertifioinnin lakkautus. Tällöin oletuksena on, että sertifioitu suorittaa kokeen “armovuoden” aikana. Niinpä henkilön oikeus osallistua täydennyskoulutuksiin, käyttää Inspector ja Encyclopedia ohjelmistoja ja sertifioinnin vuosimaksu jatkuvat, kunnes sertifiointi ilmoitetaan lakkaututetuksi ilmoittamalla siitä omassa user.s2p.fi profiilissa.

Uudelleensertifiointikoe ei ole helppo, jos et ole kuluneen viiden vuoden aikana juurikaan kerrannut asioita Safe to Play kirjasta ja/tai Safe to Play Encyclopedista. Osa asioista on muuttunutkin! Suosittelemme lämpimästi kertaamaan ennen kokeeseen tuloa. Voisit harkita myös itseopiskelutehtävien tilaamista ja tekemistä.

Millainen uudelleensertifiointikoe on?

S2P sertifioinnin johtoryhmä on linjannut, että uusintasertifiointikoe on tasoltaan hieman helpompi kuin alkuperäinen koe. Koe sisältää kyllä/ei kysymyksiä oman sertifiointitason mukaan.

Kokeen suorituksessa saa käyttää mitä tahansa tietolähdettä (kirja, sovellus, muistiinpanot tms.) mutta koe on suoritettava itsenäisesti.

Uudelleensertifiointikokeen suorittaminen

Koe suoritetaan omassa henkilöprofiilissa osoitteessa user.s2p.fi. Kokeen valvonta suoritetaan alla olevan webinaari-ikkunan kautta. Huomaa, että sinulla tulee olla kamera, josta voimme varmistaa henkilöllisyytesi. Kokeen voi suorittaa missä tahansa koetilaisuudessa yksinkertaisesti tulemalla paikalle sen aloitusaikana (tai vähän ennen). Aluksi katsotaan lyhyt esitys/ohje kokeen suorittamisesta, ja sen jälkeen koe tehdään.

Valvontamaksuttomat uusintakoetilaisuudet vuonna 2023-2024:

  • Maanantai 04.09.2023, klo 13.00
  • Maanantai 27.11.2023, klo 13.00
  • Maanantai 11.12.2023, klo 13.00
  • Maanantai 22.01.2024, klo 13.00
  • Maanantai 04.03.2024, klo 13.00

Huom. Kirjaudu sisään siten, että “Your name” kenttään tulee koko nimesi ja sertifiointikoodisi. Tämä helpottaa tunnistamista, jos samaan koetilaisuuteen tulee paljon henkilöitä.