Miten tullaan asiantuntijaksi? (11)

S2P koulutuksiin tulee henkilöitä, jotka haluavat kehittyä leikki- ja liikunta-alueiden asiantuntijoiksi. Tästä blogisarjasta voit lukea yhden tarinan.

2011 kutsuttiin ulkopuolisena asiantuntijana Englannin standardisoimisliiton BSI:n työryhmään BSI WG 65_1 / 10075, tehtävänä laatia turvastandardi parkour välineille

Lappset alkoi kehittää parkourvälineitä joskus vuonna 2009. Heti alusta asti pidettiin tärkeänä konsultoida alan ammattilaisia. Jossain vaiheessa kutsuttiin Englannin parkour-liiton edustajat vierailulle. Muistan miten keskusteltiin siitä, että standardin puuttuminen estää parkour välineiden asentamisen monessa kohteessa. Lappset päätyi kehittämään tuotteensa niin lähelle EN 1176 standardia kuin mahdollista.

Englannissa ajatus oman standardin laatimisesta parkourvälineille alkoi kuitenkin kyteä. Pian he aloittivat kansallisen standardin laatimisen. Allekirjoittanut sai kutsun tuohon työryhmään vaikka yleensä kansallisia standardeja ei kehitetä kansainvälisenä yhteistyönä. Lontoon musikaalit tulivat tutuiksi. Kiitos Lappset. : )

Tämä standardi oli ensimmäinen ei-leikkivälinestandardi, jonka laatimiseen osallistuin. Oli tiukassa muuttaa omaa ajattelua siten, että ei vaatisi leikkivälineen turvallisuustasoa välineiltä, jotka eivät ole leikkivälineitä.

Suuri askel oikeaan suuntaan oli oivaltaa, että rakennetussa ympäristössä on eri riskitason alueita, jotka kaikki ovat ”riittävän turvallisia”. Liikenne on julma paikka, mutta kuitenkin riittävän turvallinen. Leikkikentän odotetaan olevan hyvin turvallinen, joten pienikin riski siellä voi olla liian suuri. Parkour alue on jotain näiden väliltä.

Artikkeleiden hakemisto