Testaa tietosi – vastaukset 2/9

Tässä ja 8:ssa muussa Testaa tietosi -tägillä varustetussa Tietoiskussa on vastaukset Esapedista löytyvän Testaa tietosi testin kaikkiin kysymyksiin.


  • Yhden keinuistuimen turva-alue on leveydeltään 175 cm. Mutta jos istuin on leveämpi kuin 50 cm, turva-alue levenee vastaavasti. Myös Keinun turva-alueen pituus riippuu välillisesti istuintyypistä. Yleensä istuin asennetaan käytettävyyden vuoksi minimikorkeuteen. Koska rengasistuimen maavaran tulee olla 40 cm, on istuinpinta noin 55 cm korkeudessa. Lautaistuimen maavara puolestaan tulee olla vain 35 cm joten sen istuinpinta on yleensä hieman alle cm korkeudessa. Ketjun pituus (L) mitataan istuinpinnasta laakerikeskiöön ja ketjun pituus vaikuttaa suoraan turva-alueen pituuteen kaavalla Turva-alueen pituus = L x 0,867 + 225 cm.
  • Pois lukien tyypit 5 ja 6, keinumisvälineen turva-alueen laajuus on 100 cm mitattuna tuotteen liikeradan äärilaidasta.
  • Turva-alueen laajuus (X) määräytyy putoamiskorkeudesta (Y) ja se lasketaan kaavalla X = 2/3Y + 50 cm. Kun kiipeilyvälineen suurin sallittu putoamiskorkeus on 300 cm, kiipeilytelineen turva-alueen laajuudeksi voidaan vaatia maksimissaan 250 cm.

Artikkeleiden hakemisto