Testaa tietosi – vastaukset 3/9

Tässä ja 8:ssa muussa Testaa tietosi -tägillä varustetussa Tietoiskussa on vastaukset Esapedista löytyvän Testaa tietosi testin kaikkiin kysymyksiin.


  • Lihaskuntovälineelle määritetään harjoittelutila ja liikkumistila. Liikkumistilan voi ajatella vastaavan leikkivälineen turva-aluetta. Harjoittelutilan puolestaan voisi ajatella olevan sukua leikkivälineen vapaalle tilalle, mutta se ei ole sama asia. Harjoittelutila saa limittyä toisen tuotteen liikkumistilan kanssa, mutta se ei saa limittyä toisen tuotteen rungon eikä toisen tuotteen harjoittelutilan kanssa.
  • Kun turva-alueeseen kohdistuu pakotettua liikettä, se ei saa limittyä toisen tuotteen turva-alueen kanssa. Pakotettua liikettä on esimerkiksi keinuminen ja liukuminen. Riippuminen tai kiipeily eivät ole pakotettua liikettä, joten näitä toimintoja sisältävien leikkivälineiden turva-alueet saavat limittyä.
  • Ennen vuotta 2008 keinumisvälineen liikettä ei katsottu pakotetuksi liikkeeksi, mutta tuolloin julkaistun standardin EN 1176-1:2008 mukaan keinumisvälineen liikekin on pakotettua. Niinpä toistaiseksi keinumisvälineiden turva-alueet eivät saa limittyä.

Artikkeleiden hakemisto