Testaa tietosi – vastaukset 4/9

Tässä ja 8:ssa muussa Testaa tietosi -tägillä varustetussa Tietoiskussa on vastaukset Esapedista löytyvän Testaa tietosi testin kaikkiin kysymyksiin.


  • Skeitti-alueiden riskitaso saa olla merkittävästi korkeampi kuin leikkialueiden. Iskunvaimennusta ei luonnollisestikaan vaadita. Iskunvaimennuksen puutteen aiheuttaman riskin kompensoimiseksi yli 150 cm korkuinen skeitti-obstaakkeli tulee varustaa 120 cm korkuisella umpikaiteella.
  • Täysin kovalle alustalle, kuten betonille, saa EN 1176:n mukaan asentaa sellaisia leikkivälineitä, joissa ei ole pakotettua liikettä ja joiden putoamiskorkeus on alle 60 cm. Liukumäkeä ei saa koskaan asentaa kovalle alustalle. Ensinnäkin siinä on pakotettua liikettä ja toiseksi liukumäen poistumisalueen putoamiskorkeus on aina 100 cm riippumatta siitä, kuinka korkea liukumäki on.
  • Hiekkalaatikossa ei ole pakotettua liikettä ja sen putoamiskorkeus määräytyy reunalaudan korkeuden mukaan. Yleensä putoamiskorkeus on alle 60 cm, joten hiekkalaatikon saa asentaa täysin kovalle alustalle.

Artikkeleiden hakemisto