Testaa tietosi – vastaukset 5/9

Tässä ja 8:ssa muussa Testaa tietosi -tägillä varustetussa Tietoiskussa on vastaukset Esapedista löytyvän Testaa tietosi testin kaikkiin kysymyksiin.


  • Kaikkien karusellien putoamiskorkeus on aina vähintään 100 cm. Putoamiskorkeus on korotettu samaan tapaan kuin liukumäen poistumisosalla. Yli 100 cm putoamiskorkeus tulee vain riipuntakarusellille, jonka kahvat on yli 250 cm korkeudessa tai istuinkarusellille, jonka istuimet käyvät yli 100 cm korkeudessa. Poislukien tällaiset, muiden karusellien putoamiskorkeus on aina 100 cm.
  • Keinun putoamiskorkeus määräytyy keinuketjun puomivälin korkeudesta keinuistuimen ollessa ala-asennossa. Keinuistuimen pinta on istuintyypistä riippuen 38 … 55 cm korkeudessa. Ketjun pituus on lyhimmilläänkin noin 150 cm, mutta yleensä 200 cm tai hieman yli. Näin ollen keinun putoamiskorkeus vaihtelee istuin- ja runkotyypin mukaan hieman vajaasta 120 cm:stä aina yli 150 cm:iin tai joissain hurjan pitkillä ketjuilla varustetuissa keinussa jopa lähes 300 cm:iin. Ainoastaan yläpuomittomat, hyvin lyhyillä ketjuilla varustetut keinut ovat putoamiskorkeudeltaan 100 cm, minkä ansiosta ne voi asentaa esimerkiksi kivituhkalle.
  • EN 1177 standardi muuttui vuonna 2008 niin, että enää se vain määrittää testimenetelmän, millä testataan alustan iskunvaimennus. Hyvin harva enää tarvitsee tätä standardia. Sitä ei tarvitse enää esittää leikkivälineiden tarjouspyynnöissä eikä viittausta siihen tietenkään laiteta minkään leikkivälineen tuotekylttiin.

Artikkeleiden hakemisto