Testaa tietosi – vastaukset 6/9

Tässä ja 8:ssa muussa Testaa tietosi -tägillä varustetussa Tietoiskussa on vastaukset Esapedista löytyvän Testaa tietosi testin kaikkiin kysymyksiin.


  • CE merkki on valmistajan ilmoitus viranomaisille, että tuote täyttää sitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset. EN 1176 standardit eivät ole ”Euroopan unionin vaatimuksia” vaan vapaaehtoisia standardeja, joihin kuluttajaturvallisuuslaki viittaa keinona arvioida palvelun turvallisuutta. Näin ollen ainakaan toistaiseksi leikkivälineitä ei tule CE merkitä.
  • Leikkialueella tarvitaan aluekyltti, jossa on monenlaista tietoa kuten esimerkiksi alueen osoite, yleinen hätänumero 112 ja ylläpitäjän puhelinnumero, johon voi ilmoittaa esimerkiksi jos jotain on rikki. Kun nämä tiedot ovat aluekyltissä, itse välineeseen tulevassa kyltissä riittää kyseisen välineen tiedot.
  • 2000-luvun alussa keinuketjuissa siirryttiin kuumasinkityistä ketjuista ruostumattomiin, joiden pinta on sileämpi ja ulkonäkö totta kai siistimpi. Ruostumattomalla teräksellä on kuitenkin yksi heikkous verrattuna kuumasinkittyyn ketjuun. Se on pehmeämpää ja kuluu joissain olosuhteissa merkittävästi nopeammin.

Artikkeleiden hakemisto